Tankar på väg till jobbetIdag 15/6 2017 skriver jag mitt första blogginlägg och jag hoppas att det inte blir mitt sista!

Solen skiner och härnere är det nästan helt vindstilla när jag cyklade till jobbet idag så tänkte jag på min yrkesroll, jag är ju porträttfotograf och har levt på det under hela min yrkesverksamma tid, den tid som jag nu inser måste ta slut en dag.

Undrar om det kommer att finna kvar mitt yrke som min pappa hade före mej och som funnits sen mitten av 1800-talet.

Det är ett fantastiskt yrke: kul, kreativt, utvecklande, man blir aldrig färdigutbildad det finns alltid massor att lära sej och man får träffa människor i alla åldrar i olika situationer från små nyfödda bebisar som ska ha passfoton eller 100-åringar som ska ha bild på sej själva för att sätt ut i tidningen eller ge bort till släktingar och vänner.

Visst finns det nackdelar med yrket också nu när alla är fotografer: häromdagen kom det in en kund med sin familj och halade fram en mobiltelefon och ville att jag skulle ta en familjebild med den eftersom hela familjen var samlad, hen kunde skriva ut den själv, skulle bara ha en liten bild, när jag berättade att jag ville ha betalt och inte fotograferade med annat min yrkeskamera blev hen stött och gick. Hur ska man tackla det är den kunskap jag tillägnat mej större delen av mitt liv inte värt nåt?

Ja, så gick mina tankar under cykelturen idag ha en skön dag allihopa! //Karin